Moderne dienstverlening

ONZE WERKWIJZE

Reijtenbagh administratie en advies b.v.

Geef uw onderneming aandacht door te rekenen op Reijtenbagh!

Team

Reijtenbagh Administratie & Advies B.V. werkt met een jong en dynamisch team waar kennis, talenten en krachten worden gebundeld om ervoor te zorgen dat onze klanten verzekerd zijn van de beste expertise, dienstverlening en een duurzame samenwerking op hoog niveau!

Moderne dienstverlening

Wij zijn geen traditioneel administratie- en advieskantoor dat volgens oude modellen werkt. In deze snel veranderde (geautomatiseerde) maatschappij vinden wij het van groot belang om onze processen continue te verbeteren en te sturen op vernieuwing, efficiency, korte lijnen en altijd up-to-date te zijn met de cijfers.
Door alle technologische ontwikkelingen is het mogelijk om tijd te besparen, aangezien de administratie deels automatisch verwerkt kan worden.

Het interactieve financieel dashboard geeft jou als ondernemer nog méér grip op de resultaten. Hierdoor kun jij tussentijds daadkrachtig bijsturen. Wij helpen en ondersteunen je hierbij en zorgen ervoor dat jij slim, efficiënt en rendabel kunt ondernemen.

Ons doel is om het ondernemen voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken waarbij wij een hoog kwaliteitsniveau waarborgen.

Over ons

Wij doen er alles aan om het ondernemen voor de klant een stuk aangenamer te maken. Wij zijn hierdoor in staat doordat wij een zeer vergaande automatisering hebben geïmplementeerd, waardoor onze klanten altijd en overal actueel inzicht hebben in hun cijfers. Hier gaan wij echter nog een stapje verder dan de meeste kantoren.
Wij zijn er namelijk van overtuigd dat enkel cijfers, geen volledig inzicht geven in de onderneming. Inzicht in jouw bedrijf is de sleutel naar succes.

Daarom brengen wij samen met jou het verhaal achter deze cijfers in kaart, als jouw financieel regisseur én vertrouwenspersoon.

Voordelen

N

Jouw onderneming verdient de beste innovatieve technische dienstverlening

N

24/7 online toegang tot al jouw data

N

Automatisch banktransactie- en loonadministratie-koppelingen

N

Koppelingen met CRM, webshops en kassasystemen

N

Samenwerken in hetzelfde dashboard met onze financiële regisseurs.

N

Ervaar het gemak zelf en neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze modernste technologieën helpen u om de juiste koers te varen

Door onze slimme technieken beschikt u als ondernemer over steeds meer real time informatie. Essentiële informatie die uw onderneming nodig heeft! Onze financiële regisseurs zijn nauw betrokken bij de ondernemingen en staan dichtbij de ondernemers doordat er geïnvesteerd wordt in aandacht en een duurzame relatie. Hierdoor zorgen wij er gezamenlijk voor dat uw onderneming op de juiste en gewenste koers blijft varen.

Veel gestelde vragen

Voor wie zijn jullie er?

 

 • De Mkb’er met 5 tot 15 fte personeel
 • De Mkb’er met 16 tot 500 fte personeel
 • De zzp’er die groeit met de business

Wat onze klanten gemeen hebben is dat ze ambitieus, gedreven en ondernemend zijn. Ze willen het maximale uit de organisatie halen met flinke ambities die veelal met succes worden behaald. Onze doelgroep is de ondernemende klant die zich wil focussen op zijn business en die begrijpt dat bij het runnen van een zaak, ook minder leuke verplichte zaken zijn. Zoals de administratie. Ondernemers begrijpen dat dit een heel belangrijk gedeelte is om de juiste koers te kunnen varen en bij te sturen waar nodig.

Heb ik een accountant nodig?

 Ruim 90% van alle ondernemers in Nederland heeft géén accountant nodig. Een accountant is nodig indien wordt voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

 • Méér dan € 12 miljoen omzet
 • Méér dan € 6 miljoen activia
 • Méér dan 50 personeelsleden

Dit betekent dus dat grofweg de meeste ondernemers helemaal geen accountant nodig hebben. Deze ondernemers kunnen dus gerust bij ons terecht, aangezien wij voor deze ondernemers dezelfde werkzaamheden verrichten zoals een accountantskantoor dat zal doen. 

Een voordeel daarvan is, dat wij niet de tarieven hanteren zoals bij een accountantskantoor maar wel kwaliteit leveren. Dit voordeel kun jij investeren in jouw business om verder te groeien! 

Om nog een voordeel te noemen, is dat jouw adviseurs binnen Reijtenbagh tijd maken om bijvoorbeeld niet alleen de jaarrekening voor je op te maken maar ook verder inzoomt op jouw onderneming om jou te voorzien van advies waar je iets mee kunt. 

Ik zit al bij een accountants /administratiekantoor, wanneer is het interessant om over te stappen?

Er is niet perse een kantelpunt waarin overstappen interessant wordt. Hieronder een aantal voorbeelden wanneer het interessant wordt om over te stappen:

 • Je onderneming groeit, van een startup naar meerdere opdrachten/klanten;
  • administratie wordt groter;
  • Je beseft het belang van goede/accurate cijfers;
  • Je hebt geen tijd meer om zelf de boekhouding bij te houden;
  • Je beseft dat er een scala aan fiscale wet- en regelgeving is en wenst optimaal gebruik maken van alle mogelijk voordelen – aftrekposten enzovoort.
 • Je zit op dit moment al bij een accountant;
  • Je ontvangt hoge facturen;
  • Je ervaart te weinig persoonlijk contact en te weinige proactief advies zonder extra hogen kosten;
  • Bij grote accountantskantoren is er vaak geen extra contact over interessante ontwikkelingen die van belang zijn voor jou;
  • Je wilt een boekhouder die meer aansluit bij je onderneming.
 • Maar het kan ook zomaar zijn dat je digitaal– meer inzicht in bedrijfsresultaten wilt hebben.

 

Brengt overstappen voor mij veel rompslomp met zich mee?

Een overstap hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het meest logische tijdstip is per einde van het boekjaar, maar kan ook zeker tussentijds. Wij hebben veel klanten die tussentijds zijn overstapt naar Reijtenbagh. Wij denken met je mee, wanneer het voor jou het meest gewenste en efficiëntste moment is voor de overstap. Wij proberen jou als ondernemer dan zoveel mogelijk te ontzorgen door te schakelen met het vorige accountantskantoor of administratiekantoor.

Brengt een overstap extra kosten met zich mee?

De kosten voor de eerste inrichting voor de financiële- en salaris administratie nemen wij voor onze rekening, aangezien wij er baat bij hebben dat het zo goed mogelijk wordt ingericht. Wij zorgen ervoor dat jij als klant zo snel mogelijk inzicht krijgt in hun cijfers en stuurinformatie.

Welke gegevens hebben jullie nodig wanneer ik overstap?

Als je ervoor kiest om over te stappen, zorgen wij dat dit soepel verloopt zonder rompslomp en gedoe. In goede afstemming met jou, zorgen we dat wij de juiste informatie ontvangen van de andere partij.

Bij het vorige accountantskantoor/administratiekantoor vragen wij op:

 • Het permanent dossier, waarin de oprichtingsakte, aandeelhoudersovereenkomst, lening overeenkomst(en), managementovereenkomst(en) e.d. zitten;
 • De auditfile van het voorgaande jaar, zodat alle mutaties voor de vergelijkende cijfers bij ons bekend zijn;
 • Definitieve jaarrekening(en) voorafgaand jaar (als de nieuwe klant deze niet in zijn bezit heeft);
 • Definitieve aangifte(n) vennootschapsbelasting voorgaand jaar (als de je deze niet in je bezit hebt);
 • Definitieve aangifte(n) inkomstenbelasting twee daarvoor gaande jaren (als je deze niet in je bezit hebt);
 • Stemmen wij af of je bij alle benodigde gegevens kan blijven komen om aan de bewaarplicht van de Belastingdienst te voldoen, wanneer mogelijk zullen wij verzoeken deze aan jou of ons te verstrekken.

Ben je nieuw als ondernemer en breng je je administratie voor het eerst bij een kantoor onder, dan zullen wij vragen om de volgende gegevens:

 

 • Kopie legitimatiebewijs;
 • Loonstroken medewerkers (wanneer van toepassing) van een recente periode, zodat deze gegevens tijdig en juist overgenomen kunnen worden in de nieuwe salarissoftware;
 • Bijzonderheden van de onderneming(en), zodat wij bij de inrichting hier direct rekening mee kunnen houden en daardoor zoveel als mogelijk inzicht aan de klant kunnen geven;
 • Hoe de aanlevering in onze software, of het door jouw gewenste pakket, kan gaan verlopen. Wij geven de meest efficiënts mogelijke manier aan, waarbij wij met je bespreken of dit ook haalbaar/werkbaar voor jou is.

Werken jullie ook met maandelijkse pakketprijzen?

Hierover hebben wij lang getwijfeld. Besloten, na intensief onderzoek- en berekeningen, dat dit voor klanten meestal duurder uitpakt. Er zijn inderdaad veel concullega’s welke pakketten aanbieden. Deze hebben wij ook allemaal onder de loep genomen. Wat hier gebeurt, is dat er vooraf niet goed gekeken wordt naar bijvoorbeeld het aantal mutaties. Zo heb je pakketten die kleine lettertjes hebben met 3 mutaties per maand, dan heb je een dure boekhouder als je € 129,00 euro betaald per maand. 

Het is ons inziens niet realistisch om met pakketten te werken. Je hebt namelijk vaak gevallen waarin sommige klanten gewoonweg te veel betalen óf er komen achteraf rekeningen voor ‘adviezen’ met uurtarieven waar je niet blij van wordt, want de werkzaamheden worden vaak wel weer gecompenseerd door hier extra hoge tarieven voor door te rekenen.                                                                        

Wij vinden het belangrijk dit met jou bespreken en een offerte maken die helemaal toegespitst is op wát er gebeurt ín jouw onderneming. Een offerte op maat. Op deze manier krijg jij een offerte die in de lijn staat met wat er moet gebeuren aan bijvoorbeeld de administraties, jaarrekening, belastingaangiftes. Op deze manier betaal je ook daadwerkelijk voor wat er daadwerkelijk moet gebeuren. 

Als wij een analyse maken van de offertes van de afgelopen 2 jaar, klopt de offerte voor minimaal 90% in de praktijk.

Dat wil zeggen, dat er een juiste offerte is neergelegd op basis van de hoeveelheid te verwerken administraties, opstellen van de jaarrekening en alle bijkomende zaken. Dit komt omdat wij veel aandacht besteden in het offertetraject en de klant hierdoor ook een goede weergave kan maken.

Dit doen wij in een vrijblijvend kosteloos gesprek, neem daarom gerust contact met ons op, je zit nergens aan vast. 

Werken jullie altijd met Yuki? Ben ik verplicht om met Yuki te werken?

Yuki is ons hoofdpakket. Wij bevelen ondernemers Yuki aan, maar het is géén must voor de ondernemer die wilt overstappen. In het begin traject bespreken wij heel goed jouw wensen en kijken wij wat het beste voor jouw onderneming is. Bijvoorbeeld blijven werken met MoneyMonk of Moneybird? Of ga jij ook met het boekhoudpakket over naar Yuki? Wij adviseren jou als klant hierin uitgebreidt met daarin de wensen/belangen als uitgangspunt.

Dus wij hebben klanten die o.a. werken met:

 • Exact;
 • Cash;
 • e-Boekhouden;
 • eAccounting;
 • AccountView;
 • Twinfield;
 • Moneymonk;
 • Moneybird.

Kortom, klanten zijn zeker niet verplicht om de boekhouding in Yuki te gaan voeren via Reijtenbagh. Wij merken echter wel dat klanten, na onze introductie van Yuki, vaak enthousiast worden en de voordelen zien.

Ik las iets over automatiseringen, kunnen jullie dat toelichten?

De digitale technologie stelt je bijvoorbeeld in staat om via een App op jouw telefoon een foto van een kasbon te maken, deze wordt dan automatisch ingelezen in de software. Natuurlijk zijn er nog meerdere slimme en tijdbesparende manieren om snel jouw boekhouding up to date te hebben, zonder gedoe. Hoe dan ook, het pakket herkent de bon onmiddellijk en boekt de bon in. Bij sommige bonnen (zoals de benzinetickets) herkent de software zelfs automatisch dat het om brandstofkosten gaat en het pakket boekt ze dan ook rechtstreeks op deze kostenrekening.

Op die manier komen we bij het volgende voordeel van automatiseren. Dankzij de automatische verwerking en controle door een medewerker, kun je steeds onmiddellijk de nodige gegevens opvragen. Je hoeft dus in principe nooit meer te wachten tot jouw boekhoudkantoor/accountant je de gegevens doorgeeft. Althans dit is toch de bedoeling.

Yuki, het pakket dat wij aanbevelen, garandeert een verwerking van alle doorgestuurde gegevens binnen de 24 uren. Waar je ook bent, en wanneer je maar wil, kun je de volledig bijgewerkte gegevens opvragen in overzichtelijke digitale overzichten.

Wat zijn de voordelen van Yuki?

Yuki is een modern, innovatief boekhoudplatform waaraan je al je administratieve taken uitbesteedt. Volledig in de cloud en te beheren vanuit één gebruiksvriendelijk dashboard of met de Yuki app. Door gebruik te maken van Yuki hoef je zelf geen boekhouding meer te voeren, maar weet je tussentijds wel altijd hoe je bedrijf ervoor staat. In één oogopslag zie je bijvoorbeeld real time je omzet, onbetaalde rekeningen of kosten. Gemak en inzicht staan bij Yuki centraal.

Hierdoor heb je:

 • Altijd tussentijds inzicht
 • Geen papierwerk meer
 • Alles in één online boekhoudplatform
 • Alles binnen 24 uur geboekt
 • Realtime overzicht en volledigheid
 • Rechtstreeks communicatie met ons via het Yuki platform

Yuki is zelfs gemakkelijk te koppelen met je webshop, kassasysteem of CRM- pakket.

Open chat
Direct contact?
Goedendag,

Ons team staat voor u klaar! Kom snel én eenvoudig in contact met één van onze medewerkers.
Wij helpen u graag.

Team Reijtenbagh